Hi Aassalamualaikum

Sye dh 38minggu/ 6 hari kdg² sakit kat bawah perut dn sakit pinggang tpi Ade jgk rase ngeras kdg sakit perut tu cm senggugut sakit adekah tu tanda² lahir Akn lahir 5/7 Semoga Allah s.w.t mudahkn bersalin dgn sye #firstbaby

1 Trả lời

Maybe ibu sedang mengalami Braxton Hicks (false contractions) and dah sarat lagi definitely pinggang akan rasa lagi sakit sebab rahim and baby dah besar and berat. Kalau perut (rahim) mengeras setiap sejam, 30 minit, 25 minit and semakin kerap and cepat, ibu kena rush ke hospital ya untuk check bukaan cervix. Semoga delivery you dipermudahkan 🙏🏻🤲🏻❤️