Rasa senggugut 34w

Now saya dah nak masuk 34w, kdg kdg rasa mcm sakit snggugut.. sakit perut dgn bahagian pinggang tu.. and rasa senak bahagian bawah.. tu false contraction ke ? #firstmom

2 Các câu trả lời

Ada 2 false contraction atau irritation uterus..... Pantau klo 1. Da minum air n tukar position pn masih sakit... 2. Sakit tu melebihi 30saat setiap serangan 3. Dlm satu jam, dia dtg 4-6kali berterusan 4. Makin sakit...(ni teruus jela ke hos) Petua org tua, try bwk mndi.. klo xhilang tu mmg tanda nk bersalin lah sis

skit tu berterusan dan kerap x ? cuba pantau dlm 1 jam brapa kali skit tu dtg .. try jugak baring ke , sandar ke , berdiri ke , berjalan ke tgk still skit ke x .. kalau kerap dahtu skit still ada walau dah ubah posisi better trus ke hospital laa ye