korang dh berapa week tu😊

Sye dh 38 week dh berdebarnya rasa,ada x petua hilangkan rása takut ni🙁

55 Các câu trả lời

sy doakan kawan2 semua dipermudhkan brslin,sama mcm saya sebelum ni,dr say dengar cakap.org keliling yg menakutkan sy percaya kata hati...bila saya amalkan doa nabi yunus ktika skit nak bersalin alhamdullilah sekejp je sy dh selmat bersalin. start sakit 3pm...hampir 6pm br kontration mulai kerap dan 8pm bersalin..8cm baby dh keluar dengan mudah. doa nabi yunus amlkan macam kita berzikir dan saya baca ayat ni jugak "Allah hu ma yassir wa ala tu a sir" amalkan macam berzikir jugak.. maaf saya jarang join kat sini sbb bzz niaga..sy sekadar share apa yg sy buat dn biasa kongsikan dengan kawan2

37w 3d, berdebar2 juga walaupun anak ke4. Bersalin normal pernah rasa, czer pun pernah. Berharap boleh bersalin normal kali ni, tapi tetap redha andai terpaksa utk czer lagi. Semoga dipermudahkan urusan bersalin utk mommies yg sdg menghitung hari juga.

Dah 37minggu😊. Tapi anak yang ketiga. Dah tahu dah rasa sakit macamna. Hehe. Wlwpn bukan mudah tapi itula nikmat sebagai seorang wanita. Syukur dpt merasai 'nikmat' tersebut sebab itulah yang akan menjadi kekuatan sebagai seorang ibu.

Istifar sis..jgn fikir sgt org kata sakit ke apa...+ve jer ingat sis bpeluang rasa “nikmat” tu taw🙋🏻‍♀️Fikir yg baik2 & indah2 jer nanti dah dgr suara baby dah x peduli da doktor jahit ke apa sakit dah🙋🏻‍♀️

Sy 39w dah tp tak ada lagi tanda2 baby nak keluar..selesa sungguh dlm perut mama dia ni 😊..ikutkan mmg takut tp kena lawan dgn selalu fikir positif je lps tu jgn fikir sangat..jgn stress..

Sy yg bru 25 week 5 hri nie pn berdebar jgk sb dh 12 thun berank.. xthu mcm mne perasaan time tu dgn kedaan dh xde suami.. so ank2 lah tmpt kekuatan sy nti.. insyaa allah.. amiin..

cara tuk ilang rs tkut nebes dgn cara berzikir... selawat..dgr bacaan ayat2 suci Al-Quran atau bwk mengaji in shaa Allah akn rs tenang... mg d pmudahkan segalanya..aamiin

Baru 35week 1day, but tnda dh klua awl 😫 takut rsanye...tak tahu mcm mne nk ilngkn rsa takut tu 😅 pk ank jek sis, byangkn mcm mne muke dy nty...mybe ilang kot 🤭

Semoga Allah permudahkan segala urusan ,jgn byk fikir ,cuba fikir benda yang awak minat n suka contoh emas ke shopping ke bercuti ke banyakkan selawat

Wahh..dah tak lambat... Amalkan surah maryam... Inshaallah rasa lebih tenang....semoga urusan puan dipermudahkan Allah.. Aamiin..🤲