Nipple berpasir??...

Sye belum bersalin lagi tapi payudara saya dh ad susu atau kolostrum x silap nama dia... Dh dua hari ni nipple sye rse gatal tp tak bole nk garu,sye cuma mcm bersihkan dan sye dpt rasa mcm ada pasir2 halus kt celah2 nipple tu(nipple kita bergerutu kan tekstur dia) adakah tu kerak2 kolostrum ? Atau daki? Gatal sgt rse nk gigit2 tp x sampai😂

2 Các câu trả lời

Aah sis bahagian nipple tu kan rasa nak cabut je kalau datang gatal dia😂 saya hari2 bersihkan guna cotton ball dgn minyak kelapa dara. Habis tarik semua daki2 yang ada, lepastu lega tak gatal dah. Sbb kerak2 susu tu yg buat gatal. Tapi ada jugak masa2 yg terlampau gatal, saya garu dgn sikat🤣 kekadang jelah hahahaha

suruh husband gigit . haha 😂😂 kerak2 tu susu yg awal.nurse sye ajar hari tu, jgn sabun dkt area areola dgn nipple tu. cuma lap pakai kapas basah atau kain basah je dgn air suam. lps tu lap kering. bila dia mcm berkuping tu yg jadi gatal tu.

2y trước

hahaha kann dia punya gatal smpai mntak husben gigit lah tpi dia pon risau tkt trmnum x sdp hahahahahaha