Pil perancang apa yang tak ganggu susu badan?

sye ambil Oralcon, Kk yg sarankan..then susu bdan turun. sye tetap pam 2 3 jam sekali kt office, pun tetap turun. makan mkin berselera. #firstmom

3 Các câu trả lời

Setakat ni, saya guna Oralcon selepas 6 bulan penyusuan eksklusif dgn pantauan nurse KK, pengeluaran susu OK. Sekarang saya dan anak 10 bulan penyusuan susu ibu dan kami usaha untuk teruskannya sehingga 2 tahun. Insya Allah 🤲 Banyak faktor puan susu kurang. Mungkin tak kerap penyusuan atau pam, tahap stress/ happy seorang ibu, cara pengepaman, alat pam tak berfungsi dgn baik, lekapan mulut bayi pada areola tak betul. Cek balik ya. Jika perlu bimbingan, hubungi pembimbing penyusuan bertauliah berdekatan puan atau pergi ke kedai pam cek balik ada tak alat pam yg x ok. Pasal ubat tu, tanya balik pada siapa yg prescribed Oralcon pada puan tu, samada sesuai untuk puan atau tidak

2y trước

betul cakap puan nuur

semalam kebetulan jumpa Dr. and Dr inform, pil Oralcon mmg kuat, ade 2 jnis hormon, klau siapa2 yg tk kene, side effect sama mcm orng pregnant, pening and mual2..and susu bdan akan drop..so kene usaha sikit nak tmbah kan susu..klau tk nk mngganggu susu bdan, Dr. suggestkan ambil Noriday.

2y trước

hritu nurse kasi sayaa orolcon tu tu tpi blom mkn sbb blom period kne mkn tme period kan ..dia kacau hormon kee? mcm sayaa susu bdn memng kurng

Anak first saya makan noriday. Alhamdulillah supply susu ok. Berjaya breastfeed anak smpai 1y 8m. Lps tu supply dh kurg sbb kursus 10m dan anak tak directfeed. Anak kedua pun sy makan noriday tp baru 3mggu makan. So far supply susu ok.

2y trước

noriday untuk susu bdn orolcon untuk yg x susu bdn hrpnsaya mkn orocln nanti xde rse pape la