Pilih nama baby

Sya tengh mengandungkn ank no 2...sya dh pilih nma yg sesuaiuntk baby (NUR YASMIN AQELAA) tapi kak ipar kta nma tu x cantik..kak ipar suruh letak nama pilihannya (NUR JANNAH)#pleasehelp

68 Các câu trả lời

Sibuk je lah kak ipar tu 😅🤭 Anak puan dan suami, kalian berdua yg sama2 buat pilihan. Jangan bgtau/ tanya orang lain kecuali bertanya kpd orang alim.

2y trước

ibu ni betul🥰

stress eh kalau ada yang busy nk nyelit macamni , sy tkbole positive dh kalau bab begini sbb selalu kena , ikut sis sendiri lah nk bagi anak nama apa jnji maksud yg baik2 . nanti teringat ingat kang buat je pilihan terbaik untuk anak kita sendiri sis 😘

Penat2 pk nama, org lain pula kata gituu.. Ignore je sis.. Sedap sis nama tuu, cuma aqelaa tu x jumpa mksud nya apa... Aqilah mksudnya Yang baik budi, bijaksana, dapat dipercaya, pintar atau aqeela mksud Yang terbaik..

2y trước

dlm jawi or arab ejaan huruf xsama sebut sama

taksuka nye bila org sibuk nak letak nama anak kite 😭😭 sukehati kite la pilihan kite . selagi nama tak bawa maksud buruk letak je pilihan awak . takyah dngar ckp org bukan dia yg jaga kite dri mngandung smpai anak tu besar nti pun 😭

anak tu kita yang mengandungkan lahirkan ikut suka kita lah nak letak nama apa pun kadang2 orang luar ni sibuk je nak letak nama anak orang lain suruhlah dia beranak letak nama tu dekat anak dia

mungkin mcmtu cara ipar duai cari topik berbual nohh. sy pun haritu adik ipar tanya dah pilih nama baby ke. sy ckp dahhh. dia pun ckp nama apa mesti sedap panjang nama. sy jawap biasa2 jewww haha terus diam dia😂

Kalau dh beranak nt yg kena p register nama anak tu awak & suami. Letak je nama anak sendiri. Bkn anak tu anak kakak ipar awak. Dlm agama kita pun xsuruh taat dkt kakak ipar.. dia lgsg xda hak dlm kehidupan kita..

Kita kemain sakit nak beranak aik dia pulak suka suki nak bagi nama dekat anak kita. Letak je sis nama anak yang awak suka tu. Suruh kak ipar beranak kalau dia nak letak nama sgt. ewahh

anak u sis.. even ur mom or mil pun tkde hak nk tntu2kan nme pilihan.. janji nme yg u cri ada mksud baik settle.. makna dlm nme mmng penting.. stick with ur plan je janji u n husb ok

alahai sibuk jelaa sil awk tuh sis . ank awk kn .so ikot awk laa .. xyh laa follow sgt ape yg diaa suruh tuh . agak ii diaa nk sgt Nama Nur Jannah tuh suruh diaa beranak .hbs citer