Kndungan 18 week 3 day , ad x kat sini yg sma week dgn sya merasakan prgerakan baby semkin berkurang

Sya pregnant anak kedua...mula merasakan pergerakan janin 16 week dan skrg 18 week mula berkurang apa penyebabnya ya padahal sya tidak berpuasa pun dan jaga pemakanan dgn teratur...mcm mana sya nak buat janin sya sentiasa aktif bergerak ya ? Sya risau sgt bila dlm satu hari dia x bnyk gerakan, ke sbb baby masih bnyk ruang dlm perut sbb tu susah nak rasa gerakan dia

1 Trả lời

ye betul. sebab baby masih kecik. dia macam ni je, kalau risau, pergi scan. sebab awak sendiri tak tahu baby okay ke tak, apatah lagi orang lain

6mo trước

betul2. dia kecik lagi tu. tak betul2 rasa tendang kuat2 lagi