Assalamualaikum boleh x ajar saya mcm mana nak kira pergerakan baby dlm kandungan dgn betul...

Haritu kena bebel dgn nurse dia pantau buku pink sya tgok pasal pergerakan baby yg sya tanda dia bising kat sya ckp awak salah kira ni padahal sya tanda ikut bby gerak pun,, kadang dgn kena marah buat sya stress nak dtg ke klinik.. skrg sya 31w5d .

2 Các câu trả lời

misi sya ajar start pukul 9am . first kick dgn yg seterusnya gap dlm 20minit . ad jgk yg cakap suh kira kick yg paling kuat . jdi sya kire kick yg kuat jlah snng walaupun ad hri tu pkul 6@7ptg bru cukup 10 kick

3mo trước

sya kira jgk sis . sbb npak dan rasa dia punya pergerakkan .

mula 9am, gap kiraan 20-30 minit. max 2-3 kali kick per hour. kiraan 10x must be not more than 9pm