Tempoyak

Sya nak tanya. Sya mengandung 7 minggu. Boleh ke makan gulai tempoyak?

1 Trả lời

Ikut ketahanan badan sis. Kalau saya dr awal mengandung sampai la hari nak bersalin memang tak ada pantang makan. Selagi makanan tu halal dan sedap saya akan makan. Tp kalau makanan tu buat pedih ulu hati mcm durian dan lada saya makan sedikit je. Tu pun kalau teringin sangat. Letih nak muntah air pahit. Tp itu saya la sis. Sbb anak saya dua org memang saya tak pernah pantang