bole ke makan tempoyak masa mgandung.. ..

Ada ckp tempoyak panas so x dgalakkan makan btl ke?? Sbb saya buat gulai lemak masak tempoyak pastu ada yg tegur

15 Các câu trả lời

tempoyak kan dari durian. Durian kan panas. Mungkin sebab tu orang tegur. Kalau awak okey dan tak ada masalah. Makan je. Tapi kalau mendatangkan masalah. Jangan la makan. Kalau ada darah tinggi kurangkan lah. Tak makan pun tak apa.

mmg la tu dari durian.. tp dh dimasak ok je.. even tart nenas pn sy mkn.. tp sy mmg tkmkn buah durian, buah nenas.. cuma yg dh dimasak je sy mkn

Sy makan dari awal preggy. Alhamdulillah okay je setakat ni. Cuma nak makan apa pun kena berpada2. Jangan makan banyak nau 😂

4y trước

Semalam buat gulai lemak udg masak tmpoyak pastu ada yg tgur.. Ckp tempoyak tu panas.. Sbb dr durian

sy bedal je 😂 dri anak first smpai yg kedua ni alhamdulillah elok je p mkn jgn melampau la 😁

Boleh,sy slalu je mkn xkire goreng ke msak tmpoyak ke..

Ok jew sy makan..lau makan tempoyak sebalang to yewla

Dia jeles sbb tu dia tegur, mkn jer

Saya bole je mkn

Bole je lau tkde ppe

Sayaa bedal je