minggu ke berapa sesuai buat detail scan dan minggu ke berapa ssuai mula bli brg baby

sya first mom .nak tau juga bila waktu yg ssuao nak buat detail scan sbb risau takut awl sgt kalau btul2 buat 18 wk tu .dan bila miggu yg ssuai nak mula bli brg baby ,sbb igt nk bli sikit2 .#bantujawab #firstmom #SeriusTanya

19 Các câu trả lời

bt detail scan masa trimester kedua utk accuracy yg tinggi, better 18-24weeks. pilih klinik yg provide package2 details scan yg awk blh pilih ikt references yg awk nk. brg baby boleh beli start trimester kedua juga, better beli after dh bt detail scan & dpt thu gender bby. klau x psti dgn gender, just beli unisex color utk brgn & pkaian bby. start beli sikit2 masa msuk trimester kdua, xprlu rushing & list dlu mna yg wajib & mna yg xwajib. strt beli yg wajib & jgn overshopping for each item nnt mbazir, cthnya pampers & pakaian, pampers maybe blh ready dlm 2-3pack, pkaian pula klau rajin tukar dlm shari 2-3kali, awk beli la dlm 14psg pkaian nb. paling penting awk list dlu brg utk ke labour room tau. beli brg yg awk akan pkai masa bpntang juga. sbb bkn brg bby je pnting, utk mommy pn pnting. enjoy ur pregnancy journey ❤️

2mo trước

boleh sis buat 5d.. mesti bby dh tembam time ni.. sye buat time 24 weeks bby belom berapa berisi..

Detailed scan sesuai antara 18-24 weeks. Saya buat time 20 weeks dekat sonobee, Alhamdulillah dapat capture all the internal organs that time, also dapat nampak gender baby. Kes saya, kakak saya kebetulan letgo barang2 baby dia. So saya basuh dulu baju yg saya dapat, seperate ikut umur and basuh then determine barang yg saya perlu beli. Saya start survey shopee/lazada/tiktok and pergi baby expo compare barang2 yg saya rasa perlu beli. Banyak nak spend jadi kita seperatekan by monthly spending and keperluan. Sebab kalau spend dekat hujung2 rasa semput banyak nak ready untuk CL, hosp bill dll

2mo trước

faham baik2 .thanks utk tips tu ya sis

details scan atas klinik. klinik sy buat dulu 18 dah blh, sampai 24w je. jd puan blh cari dulu nk klinik mana pastu tanya dia bila blh buat. barang baby, sy start beli dr awal tahu pregnant ✌️ beli sikit2, 35w start basuh semua, 37 bag dah siap kat bilik & dalam kereta

2mo trước

okay sis baik thankss

biasa Misi bgtau dlm 18 minggu le atas. barangan baby & Ibu molek beli awl². beli sikit² dlu. sedia awl xkalut Sis. jgn jadi mcm sy last minit nk kena pakai duit byk nk beli itu ini huhu.. semput rasa. brgn bby beli yg unisex gtu

2mo trước

okay sis

ada klinik yang mula dari 18 minggu.. ada yang 20 minggu.. boleh call Klinik untuk tanya dan booking.. 6 bulan dah boleh mula beli barang sikit2.. jangan lupa barang berpantang untuk mommy sekali ye..

2mo trước

okay sis .thanks

saya buat details scan sekali scan gender dlam 24w mcm tuu , bli brang bby pun start around dlam 24w jugakk setelah tau gender bru lah mula membeli skit² 😂 . sekarang dah 29w3d

2mo trước

aamiin aamiin terima kasih 🥰

Saya buat detail scan masa 20wk ngan swasta, 21wk ngan hosp gov. So far result scan baby ok tp sy xpuas hati sbb dia asyik kepit je, xnak tunjuk boboy ke gegirl 😓😓😓

2mo trước

dia nak buat surprise tu 😅. sya pun tgh tggu masa nk buat detail scan .tu tnya tu sbb risau kalau buat 18 wk kot kecik sgt ke 🤣🤣

saya first pregnancy hari tu buat time 26weeks kat sonobee.. alhamdulillah dia terima lagi walaipun baby dah besar.. barang baby beli sikit2 start 26 weeks ke atas tu 😊

2mo trước

26 weeks dah 6 bulan la tu kan .okay2

dalam 20 week - 24week ke atas dh ok.. saya masa dh masuk second trimester sya dh beli sikit2 kelengakapan dh masuk 7mnth prgnancy dh siap packing hospital bag..

2mo trước

oh awal juga kna siapkan kelengkapan bag . thanks sis

saya tanya kat doc kk untuk buat details scan..doc ckp better buat 24 weeks..saya dah pi klinik swasta untuk booking buat details scan....