macam mana nak naikkan Hb tanpa makan ubat?

Sya dah nak masuk 7bulan pregnant. Hb drop dari 11.4 ke 9.9. Selama ni consume obimin tp sejak masuk 6bulan dulu, alahan sya jd teruk sangat. Jadi lepas stop obimin, baru ok. Sya ada inform dengan doktor, dia bg ubat tambah darah tapi sama jg..sya muntah² sangat teruk. Antara ubat yg sya dah try n mmg sya x sesuai.. ibaret, obimin, iron tablet n zinkcofer. Mommy boleh bagi suggest lagi tak, camna nak naikkan hb? Sya skg minum susu ja.

2 Các câu trả lời

Minum jus delima. Beli di kedai jamu. Minum tanpa gula. Sehari 3 kali campur dlm air