Saya ingin tahu

Sya cma nak brtnya ada x momy² yg kat sni berat bdn dlm 85kg? Sya nak tnya bila kita akn rsa gerakkn baby ya?? Mcm mna kita nak tahu bila baby tu bergerak?? Nie adalah pnglmn kli prtma sya mngndg jdi sya kurang tahu...dn skrg usia kndgn sya 19w..

8 Các câu trả lời

sy pun 1st pregnant. berat awal hamil 42kg ,skrg 20 weeks berat 46kg. sy mula rasa mcm flutter butterfly around 16,17 weeks silap. skrg 20 weeks lg kuat. baby boy, mmg aktif klu scan pun asyik bergerak je dia. klu sy baring² pun rasa bergerak² dlm perut

Saya 90kg 🫣 18weeks dah rasa geli2 ke jentik, 19 weeks intensity lebih sikit, 20 weeks dah more active tp kadang tak boleh beza nak buang air besar ke baby yg gerak 😅. Tp kalau time siang busy kerja kadang tak perasan pun.

sy 17w dh rasa tp slow sgt dn jarang² je rasa tndangan..skrg dh 20w makin kerap tp tk kuat lagi rasa mcm perut berombak gitu..klu sy nk rasa tndangan tu sy baring diam² mesti dpt rasa..

1st pregnancy, berat dlm 80++ masa tu, dlm 23-24w baru perasan. just 3-4 thumb saja per day..lama2 dia akn jd kerap dan constant. bila 2nd pregnancy, 17w dah rasa.

12mo trước

owh okey sis😊

sama la saya esok 20weeks dh n berat saya 81kg . kadang ada la rasa mcm blup2 tu tapi sekejap je . tak kerap sangat kadang pikir bby ok ke tak

biasa nk masuk 20w bole rasa tu sis...mcm pegerakkan yg slow ja...senang rasa mcm ada yg bedenyut2x

saya bby mula rs masa 18w..sekarang dh 20w lg kuat bby gerak..scan rupanya bby boy ptutla aktif sgt gerak

sy around 78kg..rasa baby bgerak btol² pnya masa 22w..