Saya nak brtnya kpda momy2 kat sni

Nak tnya sya hrini mask 33w3day,mmng dlm usia kndgn mcm ni baby akn krg bergerak ker???

4 Các câu trả lời

saya terkena mcm ni. second day rasa x sedap hati pergi klinik biasa scan. doc ckp ada hb tp pergi je hosp buat ctg. ikut gerak hati mak. saya ws gynea saya dia suruh pergi labour room buat ctg. 2 hari buat result nampak ok. hari ke tiga tu baru baby gerak normal balik active alhamdulillah. apa2 pun mak lebih tau baby tu gerak di luar kebiasaan atau x. xsalah extra check

baby ni lain org lain paterns, ada time rasa kurang tp klu ckup 10 kiraan tu xda mslh. check je tiap2 jam klu ad gerak tu xda mslh kowt. sy pun ad time2 sy rasa kurang, sblm2 ni mcm ni gk klu sy byk buat kerja mmg kurang rasa. Klu rasa xpasti boleh g check scan tgk

Pendapat saya, awak je yang tahu pattern pergerakan anak macam mana. Kalau rasa something off boleh pergi untuk check. Pengalaman saya, takde pula rasa begitu.

9mo trước

baik awk

kurang gerak atau kurang tendang?

9mo trước

kurng tendang