Stress menyusu

Sya btul2 stress ank xnak myusu bdan...skrg dh 23 mggu...dia lbh ska fm..KLU pksa jgk ..dia mngis ..sblm ni Sya xde susu,bru lpas mgurut..bru la ada skit...anak isap xpuas dia mgamuk..pastu dia mngis.xpa ke biar anak bby ngis lma2..dh pksa tetp SMA...please bntu saya..#pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

1 Trả lời

please jangan paksa anak. memang ambil masa nak LATIH anak menyusu badan bila dia dah BIASA puting botol. Ada yg latih berbulan-bulan. Apa yg puan perlu buat ialah kerap skin to skin bonding dgn anak. buka baju, buka bra, halakan muka anak ke payudara, bagi dia hidu, cium dan jilat. Buat dgn penuh kasih sayang dan sabar. Bukan paksa. insya Allah anak akan menyusu direct dgn puting ibu 🤱🥰

2y trước

insyaallah..trm ksih 🥰