mcm mna nk kluarkan susu dri puting ibu?

sya bru 3 hri slepas brsalin normal tpi air susu x kluar2 jgak. skrg anak sya kat nursery hospital kna pantau kat sna, mcm mna nk bt untk susu kluar ye? sya kesian anak sya x dpat nk merasai susu ibunya sndiri 😭 any tips? #firstmom#pleasehelp

20 Các câu trả lời

Kena urut sis. Sy hritu brslin hri ke3 bru kluar.. Tu pn azab..... Sakit.. Puting tersumbat.. Menangis sy.. Hbs bengkak smpi bwh ketiak. Bengkak bsr 😭

mengurut pun boleh tapi kalau tak pandai mengurut tuam dengan air suam jelah saya haritu anak 1st buat macam tu ..

Kena marmet, kalau tak tahu boleh google. Always happy, minum air banyak, makan makanan berkhasiat and urut dada.

try mengurut sis..sy dlu pn mengurut..baby xda dgn sy 5 hari..tp sy g menyusu kt hospital tiap kali waktu melawat

Puan cuba berurut supaya susu blh keliar. Yang penting emosi puan jgn stress nnti lagi susah nak keluar.

Takpaa cuba lgi. relax2 kn badan then massage area breast.Jangan stress2 yaa. Yg penting jaga emosi yaa.

makan bubur cair sis.. untuk pemakanan lah, bubur lobak putih.. takyah makan nasi dulu smpai susu kluar

masa sy kt spital nurse tlg picitkan... smpi kua yg kuning tu. mmg skit la dia picit tp sy redha haha

sy n tersumbat smpi drh puting. lepas berurut belakang tuam2 payudara then br byk susu

try mengurut badan..