Waktu sesuai utk scan

Sya baru 4minggu blh x p scan... #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

13 Các câu trả lời

saya pn mggu lepas buat scan juga dalam 4mggu juga kandungan saya scan x nampak doc bg date lain tuk scan. sama mcm saya asik fikir je. hehe. lama2 x fikir dh yakin InshaAllah ada. hehe. tpi ada org scan je dh nmpk kn. boleh tgu lagi, klau nk mntk share doc pun boleh. semoga dipermudahkan segala urusan kita semua.

2y trước

amin... semoga dipermudahkan 😊😊

Boleh sis, saya scan masa 5 weeks kat kk dah nmpk dah kantung dgn bijik kecik. Depends pada org ada yg still tak nmpk lagi waktu tu, dorang nmpk dlm 7/8 weeks sbb time tu dah clear la sbb baby dah ada heartbeat🥰 boleh cuba sis kalau nmpk awal alhamdulillah rezeki🤲🏻

saya pon 4weeks sis, 1st baby. nak sangat p klinik tros scan tpi tula awal lgi tkot blom nmpk msti kena dtg lgi. tpi sye ada je bce yg 4weeks scan ada yg da nmpk kantung smue. depends kot sis. saya mnggu depan ckup 5weeks baru pergi. nak tnggu 8weeks mcm lme plak kn 😬

2y trước

amin2.. 😊😊🤲🤲

4 weeks x nmpk ape lg sis...nnt jd stress je sbb x nmpk...better 8 weeks ke atas..nnt blh dgr heartbeat skalii ...oh ya sya ade group mumy2 blh share bertnya apa shaja.. khas utk perempuan shaja tau https://chat.whatsapp.com/B9sKzPJ5ZPg1n78vihsNHc jgn lupe kenal kn diri

2y trước

tq sis... dah join dh group tu 😊

Boleh je sis, sbb kdg ada yg saran kn buat (confirmation scan) di awal kehamilan utk tahu kedudukan kantung/janin dlm rahim atau luar rahim. Sy masa week 5 gitu buat 1st scan, dan da nampak kantung kecikk lg la dlm rahim.

Awal sgt tu rsanya..klu scan pun sama ada nmpk @ x..tu pun kantung je dlu yg nmpk..😅. Tp tulah faham sgt perasaan mommy2. Klu boleh 2 mggu skali nk scan tgk baby kann, rsa cam lambattt betul dr mggu ke mggu tu..hahah

Awal lagi tu awak, nanti bila scan tak nampak apapa buat kita jadi risau and stress tertanya2. Better tunggu dulu sampai 6w ke atas

sy hri tu 9week bru tahu pregnant p scan daa besar bby.. alhamdulillah skrg daa 15week

2y trước

wah... semoga dipermudahkan segala urusan ya

awal.lg...seeloknye 6-7weeks buat confirm scan...kkdg 4w xnmpk apa2 lg...

2y trước

itu la... adik sya dya baru ja bersalin dya ckp nk scan kena p 6 week baru nmpk

Scan awal takut xnmpk lg. Tunggu 2w lagi, klu normal period.