anak tak minum susu dalam botol. dia umur 6 bulan. kalau hantar kt pengasuh dia minum 1oz je.

sy tinggal dia 12 jam dia hanya minum 3oz. sy dah burn out sgt. sy marah anak sy. tlong sy

3 Các câu trả lời

Dri awl mmg xnk botol ke? 6bulan dh blh mkn, so blh fokus kt bgi mkn..ank sye lmbt ajar minum susu btl, so mmg reject sepenuhnya dri mula keje smpai umur 5bln..sama Ada dye tahan 8jam smpai sye blk kerja, atau atok uwan dtg tmpt keje sbb nk suruh susukn direct..tpi mmg teruskn je bgi wlupon dye reject..now dye dh nk minum guna Susu btl, tpi klu sye xde kt rumah la..klu sye ada, mmg ank Akan reject botol...now dh blh mkn, Susu tu minum sikit xpe..

budak kena train dr awal, mcm sy dlm pantang dah ajar botol, pam susu masuk botol dan ajar anak susu chiller/frozen, sbb pengalaman anak 1st dy reject dy nak yg fresh + sulam fm sama, last try n error susu fm je, mungkin kalau ebm kena suamkan betul² dan botol tu kena dgn bby mungkin bby tak suka puting btl, bby dy akan reject sbb dy tahu..budak skrg cerdik

sblm ni ada train anak pkai botol?

9mo trước

ada train. dia penah kena warded sebulan. doc tak bg pkai btol susu. sbelum tu dia nak mnum dlm botol. lpas warded tu dia susah nak minum dalam botol