Susu botol

Hye sy nk tanya. Anak sy bru genap umur 2 tahun , harini dah masuk hari kelima dia tak minum susu botol, jadi dia memang tak minum susu dah sekarang, sy risau tumbbesaran dia, boleh share ap patut sy buat ? Botol susu pun sy dah beli baru

5 Các câu trả lời

Atas 2y boleh fokus beri sepenuhnya makanan berkhasiat, nutrisi lengkap macam sayur, buah2 dan sumber protein ikan ayam daging. Susu sampingan shj, boleh ganti dengan susu kotak atau kalau nak teruskan susu formula boleh beri dia minum dalam cawan.

susu bukan keperluan utama baby awak dh. awak boleh bagi susu full cream yg dlm kotak utk baby minum. selain tu banyak kan nutrisi dlm pemakanan baby. jangan terlalu focus pada susu je dear

2tahun susu tak perlu dah. botol tu masa 1y dah boleh stop, so mommy jgn rasa risau ke bersalah ke.. fokus makanan cukup khasiat ya

umur 2 tahun dah tak minum susu pun tak apa. fokus pada pemakanan, khasiat dia patut dapat dari situ.

Boleh bagi dalam open cup @ straw botol.

6mo trước

Doc tanya untuk apa tu awak?