nak tanya

Sy skrg pregnant 17 +week...dan teringin sgt nak makan maggie segera.. boleh X sy makan.. selamat X?

24 Các câu trả lời

boleh makan. cuma sis kene buang air rebusan meggie tu dan gantikan air lain or gantikan dgn air panas yg pakai pam pon boleh jugak. lpstu rencah letak half je. jgn letak semua. kalau saya masak meggie memang saya tk gune perencah yg dia bagi. saya masak ikut cara saya sendiri , letak kicap sikit , sos , garam , sayur sikit n siappppp . hehe cuba la try. sedapp 😋

5y trước

Tq sis

Boleh..sy time pregnant makan ja maggi segera..tapi bukan selalu..1 2 minggu sekali ja makan dan cara masak tu sy buang air rebusan pertama maggi yg banyak wax..memang kurang sedap la tapi still ok untuk hilangkan rasa nak makan tu

5y trước

Tq

Makan letak perencah megi separuh ja..tak pun jgn makan 1 pinggan smpai kenyang..sekadar lepas mengidam je..tapi jgn slalu..sebulan sekali ok kot hee

rata2 ibu mengandung ni memang tringin nk makan megi dlm bnyk2 makanan kan..mcm sy jugak.😅😄 kdg2 sampai terbau2 kuah megi tepi hidung. hehe

5y trước

Tq

Hahahaha mkn je sis tpi stkt hilangkan terasa nk mkn..Jgn mkn bnyak2 sb mknan sgra nie.Xelok utk bby dlm perut..bg mknan berkhasiat...

5y trước

wc..

Alamak.. Sy mkn je sis. Lagi2 masa travel oversea terpaksa mkn maggi je.. Huhuhu.. Tp, klu boleh jgn selalu. Bila teringin je..

Boleh mkn buat hilang rasa teringin. Tp jgn guna air yg awak rendm maggi tu. Dh kembang, pakai air lain. Perencah jgn buh semua.

Klu i set kan quota utk diri sndiri ahaha.. Klu bulan lepas dh mkn so bulan nie x tak makan dah.. Utk disiplin kan sendiri eheh

5y trước

No problem. Makan pun nak puas kan hati jer. Klu nak mkn ikut hati hahaha bahaya tu hehe

Makan aje ape nak makan.. make sure lepas makan bykkan minum air.. 30min lepas mkn ye.. kang minum byk air muntah pulak. Huhu

5y trước

Tq

Boleh tp perencah tu sis kurangkan la. Makan tu buat cukup tuk teringin je.. jgn makan banyak2 lak 😂

5y trước

Tq