Susah membuang.

Sy sekarang hamil 17week susah sangat nak membuang. Apa mommy semua makan eh utk lawas buang air besau ni. Kadang duduk toilet sampai meneran. ?? #firstbaby

26 Các câu trả lời

Sy pernah kene time 16 weeks rasanya. Ingat2 lupa dah. Sy pergi klinik doktor x bagi ubat lawas berak. Just bagi ubat angin untuk kentut, macam ubat gastrik je rasa. Tu pon kene makan sikit je. Ikot dos. Sy makan tu dengan minum carrot 🥕🥕🥕susu ( jangan tapis). Alhamdulillah lancar je membuang selepas 3 hari tak membuang.

Ostematrix shaklee dgn sy sgt2 serasi. Sy xjual ye. kdg org share smbil jual kn. Tp sy x. Hehe. Cuma share kesan die tu lain la dgn xmkn. Nk2 msuk 3rd trim ambik setiap hari mmg byk positif la bg sy

Bru 2hari lps kna 😅 tp mlm tu sya mkn oren sunkist sbiji, esoknya lancar mbuang.. bykkn mkn sayur hijau, buah2 and mnom air putih byk.. makesure tiap hri mbuang

I pon sush nk membuang gak, but ad try mkn buah naga sbjik aritu tros pagi nye membuang hbis...buah betik pon bgus gak untk cuci perot and mlawaskn, 😉👍

Sy alhamdulillah so far yg serasi dgn sy, cukupkan minum air, buah2an, air omb nufiya tu, susu, nescafe pn ok jgk 😁

Try makan buah2, oat ke. Sebab saya pon sembelit tapi bila makan buah & minum barli ni senang pulak dia keluar

Sy penah kena.sgt2 seksa nk membuang.doktor suggestkan minum air prune..Alhamdulillah ok.xde nk meneran2 😊

stkat pregy ni sy mnum susu frisomum..mmg lawas je mmbuang..xpnh lg susah nk mmbuang..smpai la dah 34w ni

Minum setengah gelas sunsweet prune juice wktu pagi, beberapa jam langsung bisa ke toilet. Tanpa susah.

5y trước

Betul.saya pun mcm tu munum prune juice

Sy sblm pregnant sembelit tp selepas pregnant x sembelit pulak duk makan ubat yang 4 jenis tu😅

5y trước

Erm takut pulak tak serasi. Kang loya2 pulak. Yg 4 jenis okay je tak sakit kepala loya2. Cuma tu je laa sembelit 😅