perbezaan kiraan dokter dan asian parent

sy scan kt klinik dlm 5 minggu tapi kenape kat asian parent 7 minggu 1 hari ?? padahal hari yg sama tarikh last period??

3 Các câu trả lời

Sbb scan tu tgk real life punya perkembangan baby. Pada masa scan tu, itu lah anggaran saiz berat baby. Lmp tu mcm anggaran sahaja. Sbb dia kira ikut period cycle kan? Tapi ada je yg anggaran lmp sama je dgn scan. Kadang2 awal2 ni yg jadi beza sgt tu sbb waktu conception lmbat ke cepat ke mcm tu. Kita takda la betul2 tahu waktu subur bila kan. As long as makin pregnant, baby makin okay je membesar okay la tu.

Usia kandungan akan ikut scan dr segi size kantung, janin, dan lepas dh dgr bunyi jantung. Biasalah kiraan dr tarikh period sama tp kita tau ke waktu subur waktu lekat kita bila? Tak kan, haa sbb tu ada beza sikit. Mungkin puan lambat lekat, sbb tu usia kandungan awal sikit dr kiraan last period.

ouhhh ok2 dah faham...tq ya