Bukaan 1cm

Saya due 14/11 tapi 1/11 haritu saya ada pergi hospital sbb sakit punggung dan pinggang. Doktor cek bukaan baru 1cm dan dia suruh balik rest kat rumah dulu. Sampai harini 5/11 takde tanda apa2 nak bersalin. Macam mana nak cepatkan bukaan ye? Berjalan dan exercise saya buat sekadar mampu je sbb tak larat sgat dah, berat sgat perut ni. Makan pun boleh jadi mengah. #firstmom

2 Các câu trả lời

Cuba bersama dgn suami sis, dr pakar haritu suggest sy mcm tu, sbb air mani suami membantu contraction.

buat senaman butterfly sis. in syaa allah.