Sy dah masuk 8weeks . emosi saya mmg tak stabil . sy tinggal di rumah mak mertua . sejak dua menjak

saya selalu terasa hati dgn suami sy hanya benda kecik kdg2 sampai saya jadi benci dgn suami sy 😭 apakah itu pembawakan jugak? wajar ke saya balik kampong menghabiskan 1st trimester ni lepas saya dh ok??

5 Các câu trả lời

Awak kena komunikasi dgn suami dlm hal ni. Jangan berpisah (awak nak duduk asing dgn suami-balik Kampung) dengan suami semasa awak tengah emosi semasa hamil ni. Awak perlukan suami, suami pun perlukan awak. Sama2 susah senang hadap ujian kehamilan. Faham kan suami yg emosi awak tak stabil buat masa ni. Didik diri bertenang, ajak suami bercuti/ jalan2 pantai, ke taman utk suasana lain.. Jika awak Muslim, banyak kan zikir dan baca Al Quran. Selepas solat, doa yg baik, pulih kan emosi awak. jika mampu, khatam kan Al Quran semasa tempoh hamil. Ada juga aktiviti kerohanian sepanjang kehamilan utk didik diri bertenang.

5mo trước

Sama

sy pun mula2 mcm awk...smpai sy ddk dlm bilik n menngis dan sy bzikir utk sabarkan diri sy.. alhamdulillah suami memahami walaupun bnyak kali kena mrh g sy hnye kerana bnda remeh..bila sy sndirian suami akn dtg dn tenangkan sy... alhamdulillah skrg emosi sy dh ok...

sama lah kita awak asyik termakan hati dgn kata ii drg anak beranak suami dgn mak mertua mcm tk fhm kita ni tgh 1st trimester dia boleh plk Suh bagun awal kemas tu kemas ni buat tu buat ni mana kita tk penat awak nye🙂🙂

Saya baru lepas keguguran natural hari isnin lepas (missed misscarriage) kandungan tak jadi. kandungan 11w tapi Dr check 8w . janin tak berkembang n takdengar hearbeat . Terimakasih mommies yg bagi sokongan♥️

klau sy mmng sy balik dulu kg mak ayh sy , suami yg faham mesti dia bagi . sbb kita awal2 prggy ni kena btol2 jaga emosi . stress skit mmng tk boleh .