Muka naik jerawat, berminyak

Sy pregnant almost 12mggu. Ni my 1st pregnancy umur 30.. Pastu, skrg ni, xtau la hormon ke apa. Kulit muka jadi kusam sgt, pastu naik jewarat, kulit berminyak. Alahan tu xdek sgt. Cuma kadang kurang selera makan. Makan sikit da kenyang. Pastu, badan byk angin, asyik sendawa.. ada x sama mcm saya🥺

1 Trả lời

ia normal puan sbb perubahan hormon.. ada org ms pregnant muka dia tak breakout..cntik je berseri..ada org sebaliknya .mcm sy dlu pun muka truk breakout jerawat tumbuh byk..bdn byk angin sendawa kentut pun byk juga. ia adalah normal .dan akan brlaku sepanjang kehamilan..kena byk bersbr k😉✌🏻in shaa Allah lepas bersalin nnti blh back to normal..mg dpmudahkan segalanya amiin

10mo trước

betul² kene byk bersabar... insyaAllah.. smoga smua dipermudahkan. demi baby saya, saya hadapppppp.... 🥰