dilema ibu nk brsalin

sy pregnant 35weeks tp contraction dh kuat n laluan dh buka 2cm..dexa suma dh amik tp yg jdi msalahnya laluan trsgkut x nk trbuka2 dok 2cm tu la dh 3 ary d than d hspital..spa2 kat sni ada x ptua mcm mna nk bg bukaan laluan cpat??dh x lrat dh mcm ni..bby mngeras je x brhnti..dh mcm2 ptua dh sy ikut ttap stuck jgak laluan x nk buka..huhu?? brat bby suma dh ok doc pon dh ckp klau nk brsalin jgak n laluan dh buka abs dyorg bg je brsalin x akn than dh tp tu la jln x nk trbuka..huhu

2 Các câu trả lời

saya pernah ad pengalaman tp masa tuu 33weeks bukaan 1cm mcmtu jee. kena tahan seminggu tp tk bersalin jgk and balik umah. kesudahnya sy bersalin secara induce sbb dh due date 😂

Mngikut pengalaman Sy, saya kuat turun naik tangga dn esk2 nyabdh ada tnda nk bsalin then bbrapa jam kmudian sy melahirkn.