Cucuk Boostrix

Sy pregnant 30minggu, lg 2minggu Doc ckp sy kena cucuk Boostrix 2kali. Ada tak ibu2 yg da cucuk boostrix ni ? Utk apa ya ? Sy da cuba tnya Doc tp Doc suruh balik tgk google, sy da tgk tp masih tak faham..#firstbaby

2 Các câu trả lời

Cucuk boostrix ni sekali je. Boostrix ni combination of 3 vaccines used to prevent diphtheria, tetanus & pertussis(whooping cough) Masa doc nak bagi cucuk tu kan doc ada tanya nak tetanus je ke or boostrix. Kalau tetanus je mesti 2kali ambik kalau 1st time pregnant. Kalau ambik boostrix skali je even 1st time pregnant.

kancing gigi..kalau 1st pregnancy mmg 2kali kena cucuk..

2y trước

slalunya jarak sbln lpas first dose.. sis kena bnyak brtnya dgn nurse yg pantau sis.. kdg2 dorang trlpas pandang..