Uri di bawah

Sy pregnant 1st time. Last week scan 24w doc ckp uri kt bawah. Normal ke tu?

5 Các câu trả lời

ni bgtahu pengalaman sy je tau. setiap org lain2.. sy 2kali scan swasta dapat low laying placenta, masa sblm 25w dgn masa 27w. time scan kk elok je. sy lebih kurang minggu ni takde scan kk sy gi la scan swasta minggu dpn😆. yg lepas 27w tu scan kk sy bagitahu doktor sblm ni scan pp type3, so doktor akan cek balik kedudukan uri tu kat mana.. sblm 32 uri sy dh kat atas elok. seingat sy, 32w baru fixed uri tu stay. sblm 32 mmg mana2 je la dia duduk..

3t trước

Saya dulu masa buat details scan pun tengok sendiri PP type 3-4. Dah nangis2 fikir masa depan 🤣. Doktor pesan kena bersedia elektif czer, kena bersedia kalau terpaksa warded awal kalau ada pendarahan andaikata placenta memang melekat lagi² kalau tutup laluan. Tapi Alhamdulillah semua baik

Sya bru scan semalam sama uri dekat bawah..Dr cakap selagi uri tak tutup laluan still ok..and uri tu still boleh bergerak lg bergantung pada pembesaran baby klu tk silap..cuma ye lah uri dekat bawah ni risiko sikit tp selagi tak tutup laluan in shaa Allah takda apa, masih blh bersalin normal☺️

normal tu x, tp biasa.. kdudukan uri nie pun ade mcm2 jnis.. Dr ade explain x uri kt bwh tu mcm mne.. tutp laluan ke x.. atau mgkin sbb bru 24w.. nant next scan maybe bru Dr advise ape2..

as long as tak tutup laluan, okay.

Doctor ckp apa?