hi..

sy preggy for 8 weeks.. adakah selamat untuk sy menaiki kapal terbang pada awal kehamilan ini.. sy juga kena ulang alik menggunakan kapal terbang.. adakah ia selamat dan tidak akan menjejaskan kandungan sy?

8 Các câu trả lời

Sy baru je naik 2 hari lepas. Boleh Google prosedur orang pregnant naik flight. I hingga 25 weeks kena isi borang dekat counter. Lebih dari 25 weeks kena mintak surat doc. 3 semister nk dekat bersalin dilarang naik. Sy naik time 17weeks. Nanti naik kapal tu bg borang yg kita isi tu kalau set flight bnyak kosong diorang akan pindahkan kita ke depan, sebb tempat duduk depan luas, senang kaki nk bergerak.

Kena pergi jumpa Doktor tanya hal ini. Sebab tak semua penerbangan akan terima . Senang bila ada surat dri doktor .

lau sy pregnant dl ok xde mslh,dr strt awl kehamilan smpai 38wks still ok...tp sis kna thu keadaan rahim sis jgk

5y trước

ouhhh...i see.. hope mmg xda apa lh ye sis.. sbb sy ingtkn klu prgnt mmg xbole bg naik flight lg dh..

Sy siap naik roller coaster.. insyaa Allah.. all is well.. 😊 (tak tipu tu kisah benar 😆)

Klau was2 better jangan..kita tak tahu masa kita bersalin..bila2 masa je dapat

Boleh... Msa sya 5weeks dlu sya naik kapal..🤭😅

35week keatas x boleh naik dh..

Saya arytu tawakal je naik