Kapal Terbang

Assalamualaikum.. saya nak tanya.. pada usia kandungan 34 minggu bolehkah menaiki pesawat kapal terbang..??

11 Các câu trả lời

Bagi penumpang dengan kandungan mencecah 28 ke 34 minggu, penumpang perlu menyediakan surat kesihatan yang disahkan oleh doktor. Dalam surat tersebut perlu dinyatakan usia kehamilan. Surat yang dibawa tidak boleh melebihi 30 hari daripada tarikh perlepasan. Penumpang juga perlu menandatangani borang Limited Liability Statement. Penumpang dengan usia kandungan 35 minggu ke atas tidak dibenarkan untuk menaiki kapal terbang. Ni dari air asia.. kalau yg lain pn lebih kurang jgak.. act, saya dlu pernah jgak masa kandungan 30w keatas.. tapi Dr dkt KK dah xbgi..

Sis check dengan polisi airline yang sis nak naik. Macam saya naik Air Asia masa 28-29weeks saya dapat kan surat pengesahan doctor which kat situ ada state kita sudah berapa weeks and kita fit untuk fly. Masa nak checkin nanti dorang akan minta surat pengesahan tu and bg declaration form untuk kita isi.

Mana boleh... Saya nak naik feri ke pangkor pon tk lepas depa tk nak tngung risiko.. Ni kn kapal terbang lagi lah tk boleh

Max 29week tu pon kn ad sijil dr docter kandungn br blh..kl dh 30keats dh xblh naik klau xsilap..

Depends flight yg sis ambik . Biasa 35 weeks ke atass dorang ada yang tk terima .

blh tp kna ada surat pengesahan dr doktor..jgn je 36 w..mmg x boleh..air asia la

x blh baby dah nak msk 36 weeks. Apa2 jadi nanti susah.

tkbole kalau tak silap but if nak jugak own risk

Mas start 36 weeks x leh fly

tidak boleh