Nak tanya? First preg.

Sy preg 2 hari nk cukup 20 week. Sebelum ni 12 week dah dpt rasa bby gerak2 tapi sejak masuk 19 week dah jarang dpt rasa. Kadang2 mengeras. Dah cube kunyah ais batu mkn aiskrim ada hari rasa kick halus ada hari tak rasa apa2. Tanya kakak ipar ibu dah org yg berpengalaman ckp normal bby tido kot semua. Lagi 2 hari appointment dekat kk. Ada ke mcm sya normal ke? Bby okay? Maaf laa first preg bnyk yg fikir bukan2 sebab bnyk baca pengalaman ibu2 share dekat fb. #firstbaby

2 Các câu trả lời

Saya masa scan 20w terus inform Dr kenapa saya gak rasa baby kick lagi tapi Dr KK inform nak rasa kick baby yang betul dalam 24w ke atas. kalau rasa keras tu baby tengah busy pusing pusing 😂. if awak risau boleh beli heart doppler dekat shopee. sometimes kalau kita active baby tido.

normal la tu. bby masih byk ruang lagi kt dlm tu utk bergerak. and x kena bahagian perut kita.