keputihan semasa hamil

Sy nk tnye pendapat Ada x yg kputihan teruk semasa hamil,smpai gatal2...ada x cara nk hilangkn gatal2...sy dh gatal2 lbh dri 5ari...

23 Các câu trả lời

Kna bgithu doc nti dye ambil Sample jika positif mkna ada GBS dn doc akn bgi ubt insert kt vagina dan antibiotik.. jga kebersihn kerap salin panty liner.. bnyk mnum air msak dan kurang kn mkn mknan mnis2..

4y trước

Tp mcm saya doc kata akn bg antibiotik time nk bsalin nnti.

mcm saya pulak last trimester ni menjadi jadi keputihan ketul2 n kdang tu gatal . pstu jalan penyelesaian sy try makan minyak kelapa dara n minum air kelapa terus hilang keputihan tu

Jumpa dr dulu , selalu dia akan bg vagina pessary la . Lepastu dia bg ubat kmno4 kaler purple , lepas mandi bilas dgnnya. Dan cream tuk sapu . Alhamdulillah berkesan .

Sis.. kalau setakat keputihan xpa.. cuma jaga makn tapi kalau tahap gatal, kena refer doctor terus sis. Takut ada infection. Nurse selalu pesan mcmni

Sy dulu penah alami jgk , doktor kata cuci bawah guna air suam atau cuci guna air sireh . Kalaw bawah gatal stop pakai feminine wash

Stop caffein, produk kekacang, yogurt, mknn ber yis.. Insyaallah hilang kputihan. Ini pengalaman saya la.. Mmg berkesan.

Better refer doc. Saya masa pregnant pun kena mcm tu and ada gbs positive. Bahaya pada baby masa bersalin nanti.

4y trước

Sama lah sye ank sy on antibiotik 5 hri sbb sy ada gbs

Sudah pg ambil sampel swab keputihan ke sis? Sebab bahaya juga keputihan ni. Kkdg ada GBS

Nnti klu ad checkup bgthu doc/nurse . Nnti dorg amik sample lpstu bg antibiotik .

Sy keputihan mcm air kuo...tpi xbau..doc bg ubt yg masok kt vagina