Kerap migrain

Sy nk tnya,now sy tgh preggy 9weeks...ada x mommies dlm ni yg mcm sy? Sejenis yg selalu sgt migrain n bila migrain,smpai berdenyut2?ada x solution untk control migrain tu?x tertanggung rasanya...sbb dlm waktu yg sama sy kena uruskan ank2 sekolah..risau sgt tgh drive migrainnya xnk bg kerjesama...

4 Các câu trả lời

saya pon selalu sakit kepala berdenyut mcm tu sampai tak boleh tido. awak cuba demah kepala/dahi atau mana2 bahagian yg sakit tu dengan ais. InsyaAllah sakit berkurangan. saya hari tu letak ais dlm plastik, lps tu balut ngn kain yg tak serap air. baru lah tak basah ais tu cair nnti kan.. so dia punya dingin tu serap rasa dlm kepala baru lah saya boleh tido dan kurang denyut2 sakit tu.

mommy kalau ada mesin check bpm, buat rutin ye..rekodkan bacaan nnt refer dgn dktor.. tkut tu bukan migrain tapi darah tinggi..huhuhu