ubat

Sy nk tnya, ubat batuk, slesema n ubat cecair bby, prlu ke kita smpan dlm peti sejuk? Atau biar kt luar shj

2 Các câu trả lời

Biar kat luar ja,dlm suhu bilik. Buang ubat selepas sebulan dibuka

5y trước

Ye sis. Saya dulu simpan lebihan ubat anak saya dlm peti sejuk. Sampai 6 bulan pun saya masih lagi guna ubat yg sama bila anak saya demam walaupun doc ada bagi ubat yg baru. Bila saya tau yg ubat dah dibuka perlu dibuang selepas sebulan,saya dah tak simpan lebihan ubat dlm peti sejuk lagi. Anak demam saya bawa jumpa doc je dan dptkan ubat yg baru. Bukan niat nak membazir,tp tak nak bagi anak makan ubat yg dah tak elok.