Sakit kepala

Hi, sy nk tnya normal ke klau tetiba kita rsa sakit kepala berdenyut-denyut? Ke sbb cuaca skrg nie terlalu panas. Nak mkn panadol rsau ada effect kat bby, nak tahan mcm tak berdaya ja. Mohon pd sesiapa yg ada pengalaman tlg share. Terima kasih ☺ #1stbaby #38w2days

19 Các câu trả lời

Paracetamol yg biasa tu okay je ambil masa pregnant. Sy kalau pening ke apa ke, sy makan je paracetamol yg klinik bagi tu. Sbb dah pernah tanya doc, dia cakap paracetamol biasa tu selamat semasa mengandung. Tp takleh ambik lebih dari 4 kali sehari kalau tak silap. Better la kan dari duk tahan je sakit kepala tu.

Saya pon kerap kena macam tu, sampai menangis tahan sakit.. Nasib baik mak dr, tanya mak,mak hanya bagi amik panadol 2 biji je, dia nasihatkn makan 1 hari 1 sudu madu ori.. Alhamdulillah sekarang ok sikit, kurang mual, muntah n pening. #1st baby #18weeks Pregnant

Selamat je sis, klu takot sgt, amek je 1 biji paracetamol. Bnyk faktor sakit kepala ni, boleh jadi sbb ubat yg puan mkn xsesuai, boleh jadi bp tinggi, boleh bp jadi rendah, boleh jadi jugak hb rendah, pengambilan air yg sedikit...

Check bp sis. X pon, pegi klinik jumpa doktor sis. Risau takut bp naik tanpa sedar, macam sy sakit kepala juga, tetiba kena severe PE. Terpksa bersalin awal utk selamatkan ibu & baby.

Saya pn sakit kepala..dh 33w,sakit wktu mlm Ni..siang ok sikit,x Tau nk buat mcm na,tido mlm pn dh x tentu arah kdng2 sampai 3,4 pg x tido lg😭😭😭

Sama laa.kadang sampai tertidur dlm blik air sbb terlalu sakit kepala.duduk bawak shower tu sampai terlena😭xtau masalah apa mungkin alh ja kot

Puan boleh makan Pcm 500 yang doktor suggest. Panadol description ada dibelakang tablet. Ada yang mengandungi kafein dan tidak digalakkan.

haah sis g tanya doc dlu cane...boleh amek pndol tu tp kne tanya diorg jugak dlu....sbb takot nnt sis n bby jd nape2 payah...

Saya pun kerap sakit kepala.. May be pnas dalam.. Esk kena jumpa doktor sbb bsp x ok.. Hope esok ok2 je la...

Saya pun sikit pening..rasa mual tk selera makn perut kembung entah lah knp mcm ni..risau pulak..