Baby

Hi.. Sy nk tanya, kkia kerajaan trime tak klau sy nk buat buku pink?? Sbb sy hamil tnpa nikah.. Tau sy kne prg swasta untk buat buku pink??

19 Các câu trả lời

Pergi buat buku. Kandungan dah 10w kena buat. Klu tak nanti kena marah. Time sign up tu nanti nurse akan mintak husb n wife punya ic sekali dengan surat nikah. Klu takde just bgthu je takde surat nikah. Klu kena bebel tu tahan je lah. Fikir anak dalam kandungan je sis. InShaaAllah semoga dipermudahkan semuanya

4y trước

Kena bebel pun demi kebaikan... anak tu hasil dr tersilap langkah diri sndri.. bnda dh jadi xbleh buat apa dah.. antara cara Allah nak jentik hati kita, Allah bg dugaan mcm ni supaya beringat lps ni jgn diulang lg zina. Berdosa besar. Segera bertaubat & jaga baby baik2.. lg baik kalau terus nikah. Smoga baik2 hendaknya.

Boleh je buka kk. Saya masa buka dulu takde sijil nikah malaysia sbb nikah luar. Tapi nurse bebel kejap je and diaorg akan pantau kita lagi detail sbb kira special case 😘

boleh je sis. sy lambat buka buku sbb xde sijil nikah jpn sekali nurse ckp boleh je buka buku xde sijil nikah lagi² ank pertama sbb nak kene pantau lebih awl 😅

Pg je buat. Kalau ada cek kt klnk swasta bwk scan baby tu . Sy pun mcm awk jugk tp alhmdulilah . Dyorg byk bg nsht .. Nanti dia set kn time awk pg buat checkup .

Terima. Pergi je. It better for you to have regular check up. Prevent from any problem could be happen in future. Buku pink kat klinik kerajaan je. Swasta tiada

Dekat kerajaan terima je sis. Kalau diorg banyak tanya atau bebel just pekakkan telinga. Yang penting perkembangan dan kesihatan baby dalam kandungan 😊

Mommy² yg dh buka buku pink pn Dr sruh chck up tiap blan..apth lg sis yg nak buka bku pink..lg la diorang trma

5y trước

Trma jer..Tp kita dsoal siasat la..why mcm ni?why mcm tu? Xkan lah nurse² yg bpljar tggi nak Tolak plak.klau lyanan kk sana kurang mmuaskn..better cari yg dekat n Nurse nya ramah².

Terima je. Macam kk tempat sy mmg takde mintak surat nikah ke apa. Boleh terus buka buku je.

Boleh cuma prosedur dia lain sikit.. Nurse tak marah pon..

Smoga dipermudahkan urusan awak dan bby ❤️