Muntah selepas makan ubat

Hi.. Sy nk tanya.. Ada tips dak untuk mengelakkan muntah selepas mkn ubat "Zincofer" yg doktor bg ni? Nurse suruh minum jus, lepas 10 minit muntah.. Makan dgn vitamin C pon muntah. Makan time nk tido pon muntah. Cmne yer?#ingintahu

Muntah selepas makan ubat
105 Các câu trả lời

Sy mkn zincofer ni ngn air sunquick sis,alhamdulilah xmuntah elok je..Mkn 1 pg 1 mlm sy amalkn ☺️

saya pon sma mcm sis... p kk blik mnta tukar... now, mkn ubt kk yg 4 jnis tu... Alhamdulillah ok

saya makan ni pun muntah pening semua ada, try mintak yg lain sis. saya makan ferrous fumaret

sy mkn time nk tdo mlm sis... tak muntah.. yg pnting bnyak kn mnum air kosong☺️

Sy pon xboleh makan.. Sy makan Blackmore pregnancy punya.. Ok x ye utk ganti kan zincofer ni

saya dapat iberet folix sekarang tamba h iron tablet... hb maintain 10.5... 😅😅😅😅

ubat ni cam kuat n rs penin n semacam pi klinik swasta dia suruh mkn obimin alhamdulillah ok

saya makan zincofer muntah, obimin pn muntah. last saya makan lipofer. elok je dah tk muntah

sya mnum lpas 2jam dari sarapan. sbb kalau mnum waktu subuh ttp muntah@masa perut kosong.

minta nurse ganti ubat tu, boleh je ganti, bagitau nurse takleh nak telan mesti muntah.