Muntah selepas makan ubat

Hi.. Sy nk tanya.. Ada tips dak untuk mengelakkan muntah selepas mkn ubat "Zincofer" yg doktor bg ni? Nurse suruh minum jus, lepas 10 minit muntah.. Makan dgn vitamin C pon muntah. Makan time nk tido pon muntah. Cmne yer?#ingintahu

Muntah selepas makan ubat
105 Các câu trả lời

sy mkn ni..alhamdulillah x de mual2..zincofer sy makan 1 biji trus sy demam..tny dokter boleh ke tukar makan obimin tp dokter ckp obimin vitmn x selengkap maltofer..baik cb maltofer

sama lah..makan sebelum tidur pun mesti terjaga sebab nak termuntah..bagitau nurse..lps tu nurse tukar ubat lain..alhamdulillah dah ok dah skrg..better tukar ubat kalau tak serasi

saya pon sama muntah2 lpas mkn zincofer tp nurse cdgkn mkn sblm tidur..klu pkul 8 dh dinner kol 10 dh bole mkn dh ubat tu..brkesan pada saya sbb dh nap time kn.. tiada rasa muntah pon..

better amik iberet sis, shari sbiji je, insyallah hb cantik spanjng pregnant, sye da nk msuk ank ke 3 dn 4 ni msih lg amik iberet sahaja, mmg hb xonah drop.. better mkn mse nk tdo😊

3y trước

Thank you sis😍

Kalau takleh makan zincofer boleh try makan blackmores yg mmg khas utk pregnancy. Beli kt farmasi. Alhamdulillah dri frst month pregnant smpai skrg dah 24 weeks hb cantik je.

Xboleh makan time perut terlalu kosong atau terlalu penuh. Kalau saya, saya telan lepas 1jam lebih lepas makan. InshaAllah x rasa loya/nk muntah. Selamat mencuba :)

try makan ubat ni time malam..maksudnya 2jam lps mkn.. cth kalau last mkn pkul 8mlm kan so mkn ubat pkul 10mlm 😊😊sbb sy mkn ubat ni juga..kalau pg sy muntah 😆😆

Hi sis klu muntah lps mkn Zincofer kak try mkn "iberet" ubt ni mmng kesan utk I sbb I pun x blh mkn Zincofer then doctor suggest ubt yg I tersebut td

doktor bg tips makan 2 jam sblum makan..ubat ni plg efektif masa perut kosong. jd cara sy, sy bgun pkul 3 or 4 pagi...makan ubat n tdo semula. 😂

Saya pon sama , da try tukar ubat famasi lain tp still klau makn akn muntah2 sharian skrg sy x ambil lagi .. tgh cri ubat lain yg bersesuaian

3y trước

20weeks , skrg sy try makn maltofer oke boleh telan sbb rasa coklat ubt pon x bau