Minyak angin untuk ibu mengandung

Hi sy nk tanya.. Ada apa2 minyak ke, krim ke gel ke yg boleh sapu2 kt bahagian perut semasa mgandung? Yg dingin2 sejuk ke.. Mak sy ckp tak boleh sapu minyak angin panas kt perut. Tp masalahnya skrg perut sy sllu rasa xselesa.. #tolongsaya 😣😭

9 Các câu trả lời

mmg tak boleh sapu minyak angin sebarangan kat perut tanpa nasihat pakar atau doktor. setakat lotion atau minyak stretchmark tu blh lah. masa mengandung ni mmg la rasa x selesa, senak tapi bersabar jelah

rsanya xblh sapu apa2 kt perut...klu sy skit pun sy thn je...pinggang pun xberani...selalu mntk husband urutkan smpy rsa krg skit ..

Tak boleh sapu sebarang minyak angin dekat perut, rujuk pada doc. Normal pregnant perut akan rasa sangat tak selesa.

sy slalu sapu mnyak u yi cap limau tu lpas mkn.. hehe xtau ap nma btul dia.. ad ap2 kesan ke? takot nyer

3y trước

Haa sy pon dok ingt nk sapu ini sbb kn kt perut baby kalau angin pon sapu ini ok. tp sy xtry lagi. belum smpat tnya dr lagi. huhu

xboleh sapu minyak kt perut. mmg xselesa perut kalau awal2 kandungan. kena bersabar je demi anak

sy mmg xsapu apa ² minyak angin.. kalau minyak zaitun ada. sbb nk kurang rse gatal

kalo minyak kayu putih pon tak boleh ke,? saya ada letak sebab tak tau

3y trước

ni sis

minyak angin tak boleh sapu pada perut betul lah mak tu cakap ..

Saya sapu minyak cap kapak kat pinggang..perut saya tak berani