20week

Sy ngah ad masalh hb rendah n berat naik!!cm mana nk bgi hb naik n berat turun yer??

1 Trả lời

utk naikkan hb, makan la vitamin yg dktr bg tu. kalau xblh masuk, try makan capsule minyak kelapa dara. buah jambu pun bagus jgk. hati lembu/ayam, sayur bayam, kerang. kerang pulak, mkn yg bakar. lagi khasiat. nak turunkn berat bdn, makan la makann yg berkhasiat. if kita suka makan snack mcm keropok ke, coklat ke, tukar la kpd kekacang mcm almond, gajus, buah kurma atau buah2an fresh. then bila meal yg utama kurang kan quantity tp kerap makan dgn quantity yg seket supaya xlapar. mmg kdg tu lapar xtentu waktu, tp bila makan ikt nafsu tu yg bhy utk kita & baby.