Amik darah

Hi sy nak tnye..semua mommies tiap kli appointment dkt kk every month mmg kene amik darah ke n urine test ke ?

18 Các câu trả lời

Urin memg setiap kali appt, untk darah pula just prick dkt hujung jari shja dhulu untk check hb shja, if, hb low kne repeat dgn ambil drah full blood count, jdi moral of the story, klau xnak ambik drah selalu, jga la hb.. Hehe

Mcm saya bukan setiap kali appt kena amik darah and urine.. bergantung pd ibu2 yg mengandung kot kalau ada komplikasi mgkin tetiap appt tp kalau ok mgkin x.. sepanjang sy g kk 3 kali je amik darah and sekali je amik urine..

5y trước

Oo..patutlh..sbb klu kat kkia mmg penting bwk urine tu.hb tu mmg bergntung dgn sorg2 tu.klu bacaan sntiasa elok kdg2 nurse mmg ckp xpyhlah cek.

Saya dah 2 kali appointment dkt kk dan 2 kali dah urine test dgn ambik darah dkt pelipat siku. Setiap kali pergi kk mesti berdebar. Sbb takut jarum. Demi baby. Relakan je lah. 😂

5y trước

Smala frst ambik darah kemarin mata da jd besar nmpk jarum, hihi..tkt jarum tp utk bby beranikn saja

Wajib sayang, dari result air kencing dgn darah la nurse isi buku pink tu. Utk check protein, hb & mcm2 lagi ☺️. Itu function kita pegi klinik setiap bulan 😁

Urine test mmg tiap kali visit .. tp darah 2x je nurse amik ari tu .. tu pun utk cek kencing manis .. klu yg hb tu sama mcm urine .. tiap kali visit

Memang begitu lah rutin nya puan. Kencing dan ambil darah hujung jari tu. Dari situ lah kesihatan kita akan di pantau. Chill k. ☺️

5y trước

☺️

Depend pada kk & problem sis..kalau kk sy, setiap kali app mesti amik urine & darah tu tenhok keperluan, bukan selalu..

Aah wajib..simpan air kencing sokmo lah nk g.hahahahaha esk minum air gula pulak..keh2 siap sedia😂

5y trước

Muntah x kak

Ye wajib utk pastikan hb ibu xrendah dan xde kncing kotor..

Yup.. utk tgk HB & kandungan protein serta gula dlm urine..