Salam and hi mommies🤍

nak tnye kalau kite pegi appointment kk every month tu mmg dia takkan scan every appointment ke? Just amik darah and urine? and also untuk growth scan and detail scan nurse suruh buat dkt swasta.. dkt buku pink pun dia tulis 28 weeks baru repeat scan.. so kite last scan masa first bukak buku pink ritu🤣 sorry kita first time mommy so tk berape tau sbb after minum air gula and amik darah appointment bru ni nurse terus suruh balik😂 Thankyou mommies😘 #bantusharing #firstmom #ingintahu

4 Các câu trả lời

biasanya memang macam tu. ada week tertentu je doktor scan. selebihnya kalau curious dgn keadaan baby memang kena scan sendiri kat swasta. week 11-13 sis boleh buat NT scan kalau perlu. week 18-24 dah boleh buat detail & gender scan. ambil darah utk check hb. urine nak tgk ada kencing kotor ke, ada glucose ke protein. memang wajib utk setiap kali checkup macam saya 7w scan kat swasta. next scan masa 18w nanti. so next² tunggu je la appointment 😂

4d trước

sy esok baru 17w 😁 tak lama dah tu boleh buay detail scan 😊

Betul awak, tak scan every appt. Doc saya pun suruh buat detail scan di swasta, sebab scan di KK tu tak details, biasa je. Rasanya mostly memang macam ni.

4d trước

Insya-Allah, yang baik baik shj untuk awak & baby ❤️ Jaga diri.

same laa baru balik dari checkup ingat Ade scan bb .. sekali takde😂 .. next month baru check sekali scan ☺️

4d trước

hehe kan kite first time pulak tktau ape😂🥰

kk memg dia x scan klau swasta tiap bulan dia akan scan .

4d trước

saya doktor pakar di KK kata scan setiap bulan sebab saya sebelum mengandung ade kencing manis.. sekarang baru 13week.. dah 2x doktor scan.. 1x masa buka buku pink, 1x masa pertama kali jumpa pakar di KK.. 25/7 nanti scan dengan pakar di KK