Just Mum

Sy nak tnye baby sy baru sebulan tp susah nk membuang.. Sy xtahu nk buat ape dah asyik mngis je

4 Các câu trả lời

Sis sarankan urut bhg kiri perut baby dgn minyak Johnson’s, bawa ke bawah sllu ulang sambil selawat. Jgn bg susu formula, usahakan fully breastfeed. Susu ibu digest cepat. Kesian bby x boleh lawas. Semoga cpt pulih, sayang..

usahakan bagi susu badan. sis banyakkan makan sayur dengan buah macam buah betik. nanti khasiat tu dapat kat baby. inshaAllah nanti baby senang nak membuang.

Baby minum susu badan atau formula?

5y trước

Bila jd mcmni.. mmg sbb susu tak okay dgn baby.. Mcm ank sya 3mggu hritu sembelit sbb dia mnum s26.. Mula2 okay.. berak mcm biasa.. but lama2.. perasan yg kdar dia berak tu tak byk mcm hri2 before tu.. lpastu jmpa Dr paed. Dia sarankan utk bg bby sya frisolac comfort.. Sya pun try.. Alhamdulillah.. smpai skg baby okay.. lepas dia tak smbelit lg sya bg frisolac step 1.. smpai skg msi mnum frisolac bby dah 4bulan 😊 try bg frisolac comfort utk bila bby perlu sahaja.. Cth, hri ni bby tak berak.. Bg 1botol ikut sukatan la ya.. Lepastu tggu bby berak.. Klu bby tak berak lg smpai ke ptg.. Bg lg smpai bby berak.. Ssu tu bezanya dgn friaolac step 1 is comfort ada fibre utk lembutkan tahi baby.. klu nak bg frisolac comfort (tin hijau) guna puting yg besar sikit lubangnya sbb texture susu tu tak sama mcm ssu biasa..

Bgi minum air ribena

5y trước

Bby sbln x bole consume air Ribena, sis.