Boleh telan panadol tak time pregnant?

Hi ibu2 sekalian..sy nak tanya boleh ke time pregnant ni telan panadol .sy dah start loya2, muntah plus sakit kepala 🤢..rasa tak larat sgt bangun pagi..kalau ikutkan sy dah 6w1d hari ni cuma sy tak p scan lagi ingat nak scan time 8w..#firstbaby #firstmom

1 Trả lời

Boleh makan tapi sekali-kala je, jangan buatkan a habit, x baik makan panadol selalu. Kalau boleh elakkan dulu buat sementara, ibu kalau boleh minum air suam banyak-banyak and dapatkan rehat and tidur yg secukupnya kalau boleh. Sometimes bila kita tidur lena lepas bangun sakit kepala boleh hilang juga. Makan setiap 2/3 jam sikit-sikit untuk mengelakkan sakit gastric, pedih ulu hati. If ibu muntah lepas makan, minum fresh orange juice (homemade) so ada vitamin masuk dalam badan. Makan folic acid on time, jangan skip. Alahan ni sekejap je remember, akan hilang sendiri dalam sekelip mata ☺️

2y trước

Semua jenis panadol and other types of pain killers at the moment. Kalau x tahan sakit, baru makan satu otherwise x payah 👍🏻