mamariam

Sy nak tanya, ada ibu2 kat sini pengguna mamariam? Okay tak? Kalau kita makan ubat dari kk (ubat obimin) lepastu minum mamariam, boleh ke? sy risau lah makan mcam2 tanpa tanya doktor atau nurse.. Kalau minum susu pastu minum mamariam.. Okay ke? Atau kalau minum mamariam xpayah minum susu dah? Sbb ada baca bnyk jugak kelebihan mamariam.. Pendapat ibu2?

8 Các câu trả lời

Mamariam ok sis. Saya pn mnum msa prganant aritu. Hb cntik je mnum ni. Mamariam ni blh min sbg supplemen tmbahan. Blh mkn pg dan mlm msa prut 0 & gna sudu plastik tau sbb dia kurma. Pkai sudu besi nnti hilang zat dia. Blh mkn ngn obimin. Dlu saya makan mamariam waktu pagi msa prut 0. Lepastu mkn obimin. Obimin mkn 2 jam sblm mkn. Ssu sy mnum dutchlady prisa coklat je hari2 p kerja. Skli kluar bby gebu gebass kauu ! 🤣🤣

5y trước

Boleh je. Hehe. Saya mmg consistent makan

Sye mcm mcm amik, Susu Anmum, Susu Kambing, Jus Mamariam, paling penting Ubat Obimin tuh, sbb doc kata jgn pernah miss Ubat Obimin tuh sbb khasiat semua ada dlm tuh asid Folic, cuba awak baca apa kelebihan ubat Obimin tuh kt google sye daa kaji ubat tuh mmg sgt penting time Pregnant, lepastuh kalau nak amik ubat Obimin pastikan jarak 2jam kalau nak minum Susu, itu nasihat Doc untuk sye then awak amik laa Mamariam pagi pagi sebelum Sarapan.

Sy bangon tido, 1st minum mamariam sbb dia dh mention awl2 yg minum ketika perut kosong..dlm sejam baru sy breakfast, jarak 2 jam lg sy minum susu anmum..sy akan makan obimin dan folic acid sblm tido..tu rutin harian..kalau boleh jarak kan sejam atau 2 semasa amek ape2 supplement sbb takot nanti mkn tak de pape effect..

Jus Mamariam ni mknn Sunnah. Kandungan pun dri kurma ajwa, Delima, habatusauda, myk zaitun, dll mknn Sunnah . Bagus utk ibu mengandung. Kalau nak mkn dgn ubat kk/apa2 supplement jarakkan lah dlm sejam dua.

Sye amal kn jus mamariam, tp xtratur la mknnye, sbb sye jnis plupe.. Bile nk cek up tu bru mkn😂alhamdulillah stkt ni hb cntik je, lgsung xde mslh hb.

Btol sy skong.. Sy amal gk dri aawl ngndung smpai skrg 27weeks..bkn sje cntikkn hb, blh bg tnaga tum keja2 hrian.. Sy ad jual

Kalau sis risau, lebih baik rujuk doktor. Banyak juga nampak post tentang mamariam tapi tak pernah cuba.

5y trước

Nanti sy tanya doktor dulu.. Tq sis

Saya mnum susu hl, jus mamariam, tropicana twister, mkan ubat iberet dari kk.