18 week

Sy mengandung dh 18 mgu tpi slalu nk mkn mknn pedas.. Xbahaya ka untuk kndungn?...

50 Các câu trả lời

spe ad rsa mcm sy bilo nk bgun cpt² dye rsa trik urat pingul n pingan dh mcm org tua bongkok kna dduk btul² bru bleh btul kn blik pingan tu ..air mata jgk skit tu...sy 18week 3ari..ank first...nk mkn mnis² n msm tu jrng dh ..pdas pn krng dh...mnt nk mkn kari je mskn laen xbleh trma...

2y trước

Tu namanya sciatica. Saya hari2 sapu balm & kerap buat yoga boleh search youtube utk sciatica pregnant woman. Bykkan minum susu min 2 gelas sehari (pastikan jarak at least 2 jam dgn ubat tambah darah) Alhamdulillah now dah kurang

TM 1 dulu kurang makan bnyak keluar, xblh mkn y berkuah, masuk TM 2 okey sikit blh terima mkn kuah tapi cepat lapar, mlm pukul 7 mkn pukul 10 lapar lgi, dh knyang pukul 1 pgi blh kejut ajk mkn 😂 kerap lapar skrg .. cepat penat, suka mmpi bukan2,tak bernafsu ... ank sulung Dan kedua tak pernah mcm ni.. jarak 5 tahun setiap sorng 😇 dpt y ni nmpk manja sikit mood xpenah nk elok 😂

Saya Jenis yg klo tkda sambal ,mmg tk lalu nk mkn .. tp tkdalah yg pedas sgt², ikut org jgk sis ,Ada yg mkn pedas tkda apa², Ada yg mkn pedas kena gastrik atau pedih ulu hati.. Klo sis tkda masalah gastrik atau pedih ulu hati ,blh mkn pedas ,tp jgn tlampau pedas ya

saya juga suka mkn yg pedas tp trkawal...saya byk kn mnum air sesuai saranan dri nurse..saya jga 18mgu perut trasa berat jga..timbangan sbelum nii naik pastu trun..pastu naik mndadak 4kg..

sya dah masuk 18 w..tapi sya rasa macm dah 27 w..perut sya rasa berat dan sya rasa cepat penat..kenape ya

1mo trước

makan ni iberet takyah makn dh ke , sy mkn iberet hb low gak

Sama mse ngndung anak sulung xboleh klau mkn xde pedas.. Org ckp mkn pedas ni anak laki n betul mmng kua laki.. Tapi tu mitos je tau jgn caya sgt😅

10mo trước

Sme lh saya mse ank pertama suka betul mkn manis ii tup ii kuar baby girl .. yang ank kedua ne saya suka sngt mkn pedas ii awal usia kandung lgi harap ne ank lelaki lh sy x lalu mkn mnis ii

Sye kandungan 18weeks...suke mkan yg masin..seperti sup....kalu yg manis seperti kek...tpi xdelah manis sgattt...just nice gitu...huhuhu...ape pun kandungan ank no2 ni berbeza dari no1...xsame...anak no1 suke yg masam2x je...

Depend badan, boleh try dulu makan sikit. Kalau takde sakit pape boleh lah teruskan. Saya pon dari first trimester makan pedas. Tiap bulan wajib at least sekali makan samyang. 2nd pregnancy ni tekak asyik nak pedas je

saya mkn pedas smpi saya cirit lps tu pert tk sakit sgt cuma buang air bsr skrg 18 week..klu tk mkn pdas tk slera nak mkn

Hi semua, saya hari ini cun2 18w, tapi semenjak dua menjak ni, selalu nampak bintang2, kalau pergi toilet kan, bangun dari toilet mesti nampak bintang2, korang ada tak masalah tu,?

3y trước

biaaa kalau nampak bintang2 tu..punca dari hb low