Tggu mse utk bersalin,

Sy mengandung ank ke2, skrg kandungan sudah 36week 7hari, dh klur tanda 3hari lepas, now Bru buka jalan 2cm, sakit2 tu cume 10min skli je, pastu hilang, BBY gerak ok, Ada ke ibu2 berpengalaman mcm sy, dh try pujuk BBY USAP2, then dia bergerak ,pastu rest mcm tu, harini Hari ke3, sy dh 3× g toilet... Air selusuh sy xberani NK minum

5 Các câu trả lời

Sama cm saya dulu. 36w dah 2cm, tapi takde turun tanda. Darah tak keluar, ketuban pon tak pecah. Yang ada cuma rasa contraction je. Tapi after 2/3 hari rasa tu hilang. Masa 37w tetiba demam menggigil, perut kejang teruk, rasa tak sedap hati gerak gi hospital. Terus kena emergency czer. Semoga urusan awak dipermudahkan

Sy start minum air selusuh waktu dh start ad bukaan...start pukul 5am sy sakit tahan smpai nk dekat kol 7am baru pg hosp lepastu check dlm kol 8.30am bukaan dh 6cm terus masuk lr, sy bersalin jam 12.34pm😊

Sma mcm saya la ckup 37mggu saya g hosp mnta induce je . Beranak terus. Sbb 2cm since 34mggu lg tp xda contraction.. so ckup masa trus g hosp induce

so maknenye sy dh boleh minum ke air selusuh tu... confused lah

3y trước

bila dah ada bukaan boleh je minum. saya waktu nurse cakap dah buka 2 cm saya minum. tapi air selusuh saya bukan rwndaman akar kayu. air bacaan ayat al quran je. alhamdulillah tak ade rasa sakit waktu bukaan terbuka. dlm LB 4 jam . allah permudahkan

bole dah minum air selusuh tu sbb da ade bukaan