Puasa trimester pertama

Hi. Sy lupa nk tny doc haritu boleh puasa ke tak. Ni first dah masih cuba la tp skrg rsa dahaga sgt sgt. Skrg tgh week 9. Experience lain okay ke puasa atau tak? Boleh share?

1 Trả lời

Assalamualaikum ibu. Saya mengandung tahun lalu. GDM on diet. Alhamdulillah dapat puasa. Tp xpenuh. 4 hari bocor. Sbb ulg alik dr klinik ke rumah. Klu nak cuba puasa, pastikan air cukup time bersahur. Ambil 3 biji kurma. Dan mknla mkn yg berkhasiat. Lps tu, ibu doala pd Allah moga allah smpaikan puasa ibu. Tpi klu x mampu, bbukala. In the meantime puasa.. Jgn la tllu berat buat kerja. Buat yg termmpu. Jg diri ibu. ❤️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers