Mummies semua puasa ke?

Selamat menyambut ramadhan semua.. siapa yg dah cukup bulan? Mummies semua puasa tak? Mcm dulu2 sy try juga puasa. Tp sbb sy buat kuih, byk keje menghadap oven, dan berdiri lama sy tak larat. Panas sgt. Sy minum air. 😅. Tp tahun ni tak buat kuih sgt. Cuma dah cukup bulan la. Ada gdm pula tu.. nak juga cuba puasa. Harap2 boleh la bertahan.

13 Các câu trả lời

kalau mcm saya baby first sangat sangat risau. saya memilih untuk tak puasa lagi lagi saya kerja bawa kereta sendiri🥴 masa kat office kurg gerak sbb segan nak makan tadi. jam1 ja zohor trs saya makan biskut aktif nya baby tendang. lapar kali kesian🥺 34w4d

Saya 35w4d, setakat skrg ni maseh larat berpuasa, sbb kerja bwh aircond rasa tk dahaga sgt😄 baby pon aktif gerak, dh pujuk dia bg mommy dia cukup puasa sebulan ni kalo blh🤭apa2pon saya doakan semua mommies and baby sehat2 belaka

1y trước

Itulah, ni kalau tk bwh aircond ni, blh thn panas jgk kt luar tu😅

Sy 38weeks. Nak try puasa utk 1st day nie hehe semangattt. Harapnya Allah berikan kita semua kekuatan utk teruskan 💪 buat mana yg mampu je, kalau mommies tak larat jgn paksa tau 🫶🏻

Tgh serba salah ni, ikotkan sy larat lagi sebab hari ni cuti. 34w sekarang. Biasa baby aktif time2 mcm ni tapi dari pkol 10 tadi tak ada gerakan sampai skrg pukul 12. patut risau ke tak ni ye? 😫

1y trước

Jgn pksa buat semmpu je,bby lgi pting puasa bolh gnti nnt

Saya 37w5d dah..masih lagi brtahan hrp boleh lh smpai due date,klau x bnyk nk kena ganti tu.🤭🤭🤭.smoga semua mummies kuat ye n dprmudahkn urusan..caiyok2

kalau mommy larat berpuasa, alhamdulillah teruskan. kalau tak larat, mommy berbuka tau. jangan paksa diri ya. semoga dipermudahkan urusan 💕

saya dah 34 weeks, menyusu kakak dia jugak. cuba puasa tapi tewas jugak. lapar sampai rasa gastrik. cpt2 berbuka. kalau sy tak makan baby confirm mengeras je.

1y trước

sbb puan menyusu tu.. tu yg bertambah2 lapar. berbuka lebih baik😊

Sy 34 weeks. Puasa. Tapi dari pagi baby mcm tak aktif sgt. Goyang goyang perut baru dia gerak sikit. Harap baby sy baik baik jee..

saya dah 36w cuba juga puasa harini. tp sampai yg termampu je sbb ada anaemia. harap dpt tahan lama & sambil tu monitor gerakan baby

1y trước

sy pun 36w. kalau rasa baby x aktif, buka je ye. jaga diri😊

sy 36w nk cuba puasa doakan sy jugak sy dn baby selamat🥰 selamat berpuasa dn dipermudahkan urusan🤲🏻

1y trước

ye awk sy punya baby pulak laju habis gerakkn selalunya kn koi 3 baru habis rini mengamuk kot td sy dh berbuka sbb dia dh start mengeras sebelah smpai senak 🤣