Ingin kepastib

Sy last period 9/11/2021 lepas tu check positive tapi samar2 skg dah 17 minggu tapi blum rsa ada bayi dlm perut tapi perut nmpk mmng mengandung mcm 17minggu ..bila check balik negative .. sy ada sejarah kandungan luar rahin tahun lalu ( 2021) . 4 bulan bru dpt scan nmpk kantung tapi size x nampak mcm 4 bulan..hari2 stras fikir pasal perut besar ni ciri2 mengandung ada tapi bayi x rasa apa2

Ingin kepastib
23 Các câu trả lời

Saya pun 17wd1 macam sis. Perut tak nampak lagi. Kalau lepas makan baru nampak baby bump. Hahahaa. Kalau tak lepiorrr je perut nye. Saya dah 3x scan and dah 2x monthly checkup dgn KK. Alhamdulillah baby sihat2 je main kt dalam perut ni. Sis dah buka buku pink? Kalau dah buka and doktor nurse takde ckp ape means okay je la tu. Or else, maybe sis boleh dah kot pergi buat dating scan sekali. Seronok sangat tau bile kite boleh nampak baby kt dalam tengah lompat2. Ape2 pn semoga dipermudahkan segala urusan sis ye! Take care 🥰

2y trước

Pagi ni appointment jumpa doc..masa 2 blum jumpa doc x nmpk apa2 lgi

kalo dh 17mggu besar sgt dh tue kalo btul ectopic pregnancy . msti dh buat buku pink dan appointment kat klinik kan , doc x ckp apa2 yg merisaukan? kalo xda mslh semasa pemeriksaan kesihatan bulanan , spttnya x perlu risau.. just enjoy ur pregnancy.. kalau blum jumpa doc , better jumpa ASAP . ectopic pregnancy bahaya kalau dibiar lama2 . xpun kalau ada mslh lain , lebih baik tahu lebih awal drpd terbiar was was..

2y trước

Hari ini sy appointment jumpa doc

Saya 18 w baru rasa die gerak lembut2.. Mgkin sebb kedudukan uri jgk.. Uri saya jenis anterior.. Berada kt depan perut.. Mcm ibrtnye kick baby tu ade cushion.. Jd die ade tendang cume kite yg kurg rase.. Tapi nurse ade ckp max smpai 24 w kot kite mmg akn rase da tendangan, tmbh2 utk first time mom..

2y trước

doc ckp pe

Saiz perut tak perlu risau sis, yang penting bila check dr scan baby okay je tumbesarannya, ada di dalam rahim , jadi x masalah. Gerakan pulak berbeza setiap orang, ada saya baca klu anak pertama kdg2 smpai mnggu ke 25 baru dpat rasa gerak. Dont worry sis, klu dah check semua okay😁

lain ibu lain badan.. ada juga msuk 6 bulan pun masih xdpt rsa gerakan baby.. bukan baby xgerak tapi kmungkinan ibu itu sndri yg xdpt rsa sedangkan baby tu gerak2 ja.. sy pula anak prtma & kdua awal dpt rsa gerakan baby seawal 4 bulan.. baby ke3 ni nk masuk 6 bulan baru rasa..

2y trước

betul, saya 6 bulan lebih macam tu baru dapat rasa kicking di baby. sekarang tunggu nak bersalin je.

Mommy dah refer doc? Doc cakap apa? Ada ibu2 yg memang jenis perut tebal jd perut memang nampak besar walaupun baru 4/5 bulan.. sy ada pengalaman ahli keluarga macam ni..mcm saya dlu dah 7 bulan baru nampak baby bump membesar..

2y trước

Hari ni bru jmpa doc

Sy 18w bru nmpk baby bump tu pun xketara mcm sis. 4bulan bru nampak kantung ke sis? Doktor tak explain apa2 ke masa scan? Kalau 4bulan spatutnya dh jd baby.

2y trước

Masa 2 bulan ada scan tapi tak nmp apa2..hari ni bru jmpa doc balik

sya mcm tu jugak sisi sekarang cek kkm doctor cakap kosong negative perut mcm org megandung dalam dah rasa tedang halus je 16 mggu sis hairan

Ntahhhhhhh……semua org….klu risau….Semua akan menuju ke hospital…….mata2 dkt sini x leh nak scan tgk perut ok ke x……

2y trước

mana lah tau dalam pada dia bertanya tu mmg dia sedang menuju ke hospital.. cuba lah positif sikit.. sembang bukan main lagi..

tak faham sis🥲 sis buat upt positive . then dh 17w ttbe negative ke? selama 17w sis tak pernah cek up ke? or scan?